Tangfest på Herøy

3 dager med fest der tang og tare utgjorde programmet ble en stor suksess på Herøy i Møre og Romsdal. Tangfesten har kommet for å bli, konkluderte initiativtaker Annelise Chapman fornøyd etter de tre festdagene.

Chapman er daglig leder i TANGO Seaweed AS og er for tiden fullt opptatt med å høste taren. Selskapet dyrker både sukkertare og butare og særlig butaren har vokst seg stor i den næringsrike mørekysten. Store deler av årets produksjon henger nå til tørk og skal bli prosessert videre. Brente mandler og cashewnøtter med tarekrydder er en av produktene som TANGO Seaweed har utviklet med stor suksess. Annelise har tidligere jobbet med tare som forskerhos Møreforsking, men har nå tatt steget ut som grunder i tarebransjen. Hun er en god ambassadør for å bruke tare i mat og inspirerer bl.a. elever på videregående om hvordan de kan bruke råvaren. Under tangfesten ble det bl.a. tilbydd turer ut til tareanlegget for de som vil kikke litt nærmere på hvordan taren har det i sjøen.

Tangfesten er et samarbeid mellom TANGO Seaweed og Møre-to-Sea, og ble sponset av Herøy kommune, og Sparebanken Møre. Elever fra Herøy Videregående skole laget tapas der ingrediensen var tang og tare, Ting med Tang hadde kurs for de som ønsket mer kunnskap om sanking av tang og tare til kjøkkenet, og Møre-to-Sea inviterte til ostekurs. Mimring og samtale med Herøyværinger som har erfaring med tang og tare fra «gamle dager» var noe av det du kunne oppleve på tangfesten.

-Vi vil gjerne dele av vår kunnskap og inspirere andre til å ta i bruk denne fantastiske råvaren eller oppleve makroalgenes verden med alle sanser,avslutter Annelise Chapman og inviterer alle til Herøy i 2020 til en ny tangfest i havgapet.

RECENT POST
  • Facebook Social Icon