FLYT Seaweed på god vei inn i det norske markedet

Algenytt har tatt en prat med Thomas Madsen. Vi er nysgjerrige; - Hvordan går det med tareproduktene som Austevoll Seaweed AS lanserte våren 2018? Thomas er en av aksjonærene i selskapet, og har lang erfaring som kokk og kjøkkensjef. Det kommer godt med når FLYT Seaweed» skal ut i Hotell, Restaurant og Catering markedet (HoReCa). Han jobber på andre året med hovedansvaret for salg og marked i Austevoll Seaweed. FLYT er Austevoll Seaweeds første produktserie, og deres merkevare som så langt omfattes av FLYT Seaweed Salt, Seaweed Flakes og Seaweed Panko. Samtlige produkter er basert på dyrka sukkertare fra Austevoll.

-Jo takk, endelig begynner det å løsne i markedet. Seks år etter at Austevoll Seaweed farm ble etablert, og mye hardt arbeid er nedlagt, begynner vi å se resultater, svarer Thomas.

– Du finner produktene i lokale spesialbutikker her Vestpå hos f. eks Strandkaien Fisk og Kvamme Kolonial i Bergen. Sjekk gjerne vår Facebook side hvor vi løpende legger ut hvilke utsalgsteder som har tatt inn FLYT serien. I tillegg er vi i ferd med å få opp salget i HoReCa-markedet her i Hordaland, og vi jobber i disse dager med å komme inn i markedet nasjonalt.

Vi forsetter å spørre; - Algenytt får innimellom spørsmål om hvor produkter basert på tang og tare er å få kjøpt. Hva med de som ikke bor i nærheten av de store byene? – FLYT serien er som mange andre produkter i samme kategori tilgjengelig på nett, fortsetter Thomas. Kunden går inn i «Butikk» på vår Facebook side hvor produktbeskrivelsene ligger tilgjengelig, samt muligheten for å sende bestilling. Den som bestiller kan forvente å få varen levert med posten få dager etter at bestillingen er sendt.

Kinsarvik Naturkost er også et sted du kan få kjøpt Flyt Seaweed. Algenytt var med da Thomas Madsen demonstrerte produktene på en av butikkene til Kinsarvik på Lagunen. -Jobben er ikke gjort når produktene er i butikkhyllen, forbrukerne forstår ikke nødvendigvis hvordan de skal bruke produktet, så her må det opplæring til, sier Thomas mens folk flokker seg rundt han for å smake på sukkertareflakes og focaccia med tare. -Stor interesse og godt salg, konkluderte han med da vi spurte om en oppsummering av dagen på Lagunen. Kinsarvik Naturkost har i dag 9 butikker, i Bergen og i Oslo og Flyt Seaweed er å få kjøpt der. Produktene kan du også kjøpe via nettbutikken til Kinsarvik.

-For oss i Austevoll Seaweed er det gledelig å observere at interessen i det norske markedet er sterkt voksende. Det største markedet ligger imidlertid utenfor Norge. Vi prioriterer derfor å være tilstede på messer, og besøke potensielle fremtidige kunder. Om ca 2 uker reiser jeg til Frankrike igjen, smiler han lurt. - Også i Tyskland er interessen for tareprodukter kraftig økende, fortsetter han med samme entusiasme. Jobben som Turi-Britt Kuepers i Norges Vel har gjort for vår bransjeorganisasjon Norsk Taredyrkerforening har vært viktig i den sammenheng. Hun har banet vei med blant annet møter med potensielle kunder. Tilbakemeldingene har vært gjennomgående positive. Til høsten skal flere bedrifter i Norsk Taredyrkerforening være med til Anuga, som er en av verdens største messer for mat med 175.000 besøkende, og Austevoll Seaweed er selvsagt med.

RECENT POST
  • Facebook Social Icon